Healing (Heling) betekent heel-maken of genezen. Er zijn verschillende vormen van Healing zoals magnetiseren, Reiki en Quantum Touch. Tijdens een healing word je aangeraakt via het energie -lichaam of de aura. De healer houdt de handen net boven het lichaam; tast af, voelt waar een blokkade is (bv. aan koude plekken in het energie-veld of de aura) en zal proberen de energie stroom weer in balans te brengen. Tijdens een healing wordt kosmische of Universele energie via de handen overgebracht, en komt niet van de healer zelf, zoals vaak ten onrechte wordt beweerd of gedacht. De healer  is als het ware een “doorgeefluik” van de ons omringende, kosmische energie. Universele energie is de (Oer) bron van waaruit alles is ontstaan.

7 chakra's

Als je kiest voor een healing maak ik  aanvullen gebruik van (warme) edelstenen en Aromatherapie en masseer ik ook je voeten en het hoofd. Zo zal de verbinding tussen hoofd en hart weer hersteld worden en voelen we meer contact me onze essentie. Energie is een fascinerend fenomeen, we zien het niet, we voelen het. Denk bijv. eens aan wind. We zien bladeren aan de boom bewegen en we weten dat dit komt door wind. Wind is energie, wind op zich kunnen we niet zien, alleen voelen, zoals de wind die door onze haren waait. Vinden we iemand niet sympathiek  dan houden we energetisch gezien afstand. Vaak is de reden waarom onbewust, het gebeurt, we voelen het intuïtief aan. Ook dit is een vorm van energie.
Het fysieke lichaam is tastbaar en zichtbaar. Je kunt het lichaam (laten) aanraken, bv. met massage. Om mensen heen bevindt zich een energie-veld, de aura, die voor de meesten mensen niet zichtbaar is. Een medium of helderziende kan een aura “lezen”; voelen en/of zien. Dit wordt (aura) reading genoemd.
 Een healer kan de aura voelen, waarnemen via de handen, soms is de aura ook zichtbaar. Healen of energetisch werken, is dus aanraken via het energie -lichaam, of de aura.

Zoals we de regenboog in schitterend transparante kleuren aan de hemel kunnen waarnemen, zo kan een medium of helderziende, en soms ook een magnetiseur, een aura “lezen”  en/of zien. Chakra’ s zijn energie-centra in ons lichaam. Elk chakra heeft een eigen kleur en klank, en correspondeert o.a. met een orgaan. De zeven hoofd chakra’s hebben de kleuren van de regenboog: 1 rood, 2 oranje, 3 geel, 4 groen, 5 blauw, 6 violet en 7 wit.
 Het effect van magnetiseren is groot. Mensen voelen zich helemaal ontspannen en merken een ongekend diepe rust. Dat komt vooral doordat de aanraking als koesterend, veilig en zeer zacht ervaren wordt.

chakraEen healing ontvangen is laagdrempelig en veilig; kleding wordt gewoon aangehouden tijdens een behandeling. Mede daardoor is een healing  erg geschikt voor mensen die moeite hebben om aangeraakt te worden. Tijdens een healing maak gebruik van aanvullende methodes zoals bv. edelstenen, (kristallen)  in de kleuren die bij de aura of de chakra’s horen.  Ook zal ik Aromatherapie gebruiken:  heerlijk geurende etherische olie  draagt eveneens  bij tot een relaxt gevoel. Kleuren en geuren hebben een positief effect op ons welzijn. Als we willen ontspannen en genieten van ruimte en rust, gaan we meestal als eerste de natuur in; groen is een rustgevende en harmoniserende kleur. De geur van (dennen) bomen geeft ons een gevoel van rust en bovendien meer ruimte.

Massagepraktijk Elan verzorgt drie vormen van Healing: