Healing: Reiki, magnetiseren en massage

Reiki  en magnetiseren zijn zachte vormen van aanraken en zorgen voor heling. (Healing)  De aura en chakra’s  worden tijdens zo n energetische behandeling weer in balans gebracht.

Universele Energie is de bron van al het leven en  is overal om ons heen aanwezig , in alles en iedereen. Lang niet iedereen is zich bewust van de werkelijke betekenis van deze bron; we zijn het “vergeten”.
Als we niet in balans zijn kan er zowel fysiek als mentaal een verstoring (ook wel blokkade genoemd) ontstaan.  Een healer kan dan de universele energie via de handen overbrengen, is als het ware een “doorgeefluik”.
Hoe dit precies werkt is niet te verklaren, maar het is wel goed te voelen aan de diepe ontspanning die optreedt.  Vastomlijnde behandelmethodes zijn er niet binnen het healen of energetisch werken; elke masseur of magnetiseur heeft een unieke eigen manier van werken. De energie wordt altijd via de handen overgebracht, meestal door de handen net boven het lichaam te houden, soms met handoplegging op bijvoorbeeld de Chakra’s. (energie-centra).
Voor mensen die moeite hebben om aangeraakt te worden is deze energetische behandeling met Reiki en magnetiseren veilig omdat je tijdens de behandelingen gewoon gekleed bent. Mensen ervaren de behandeling als zacht, rustgevend en diep ontspannend.

Reiki is een Japans woord en  betekent Universele Energie.

De naam Reiki is gegeven aan een zeer oude geneeskunst die eind 19e eeuw opnieuw ontdekt is door de Japanse monnik Mikao Usui.

reiki1Als er blokkades in lichaamsdelen ontstaan (door spierspanning, slecht eten, slechte bloedcirculatie, enz.) ontstaat onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam. Door Reiki kan helende energie aan je doorgegeven worden en die energie zal bijdragen tot jouw herstel.  Zowel lichamelijke als geestelijke klachten kunnen met Reiki  goed verholpen worden. Reiki versterkt het immuunsysteem, helpt het lichaam  afvalstoffen afvoeren, ondersteunt bij het loslaten van emotionele problemen en brengt lichaam en geest weer in balans.

Reiki wordt doorgeven met behulp van handoplegging.

Tijdens een Reiki behandeling worden de handen in speciaal daarvoor geleerde posities op diverse plaatsen op het lichaam gelegd, met als doel de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen. De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar de blokkades zijn.  Door een Reiki behandeling worden de blokkades in jouw lichaam voorzien van energie en de blokkades kunnen zich dan opheffen.
De warmte van de handen hebben een aangenaam rustgevend karakter. Je voelt vermoeidheid verdwijnen en komt diep in de ontspanning Reiki is er voor iedereen. Iedereen kan en mag een Reiki behandeling ondergaan.  Reiki werkt helend, geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachtend.

Als aangeraakt worden, om welke reden dan ook moeilijk is of niet gaat, kan de energie ook doorgegeven worden door de handen net boven het lichaam te houden. Dit wordt magnetiseren genoemd. Magnetiseren werkt anders dan Reiki omdat de handen meestal  net boven het lichaam gehouden worden. Dit kan erg behulpzaam zijn als aanraken niet mogelijk is  (bijv. als er verwondingen zijn).

In elke behandeling zal ik ook  (warme) edelstenen gebruiken in de kleuren van de aura en de chakra’s. Ik werk vanuit intuïtie en gevoel en kan, als dit zo voelt, de energiebanen in je lichaam volgen door je met de (warme) edelstenen te masseren. Ook neem ik je hoofd en voeten in een energetische massage mee.

Ben je toe aan rust en ontspanning? Gun jezelf een heerlijk ontspannende energetische behandeling van 1 uur.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.