EnergieWerk

Energiewerk of Healing is een een zachte vorm van aanraken waarbij het lichaam en de aura en chakra’s  weer in balans worden gebracht. Als we niet in balans zijn kunnen er zowel fysiek als mentaal verstoringen ontstaan die ook wel blokkades genoemd worden. De behandelaar (healer )kan deze blokkades opheffen door via de handen de universele levensenergie over te brengen.

Hoe dit precies werkt is onverklaarbaar maar de diepe rust en ontspanning  die volgen zijn heel goed voelbaar. Elke masseur of magnetiseur werkt intuïtief en heeft daarom een unieke eigen manier van werken. De energie wordt altijd via de handen overgebracht, meestal door de handen net boven het lichaam te houden, soms met handoplegging (Reiki) op bijvoorbeeld de Chakra’s. (energie-centra).
Een energetische behandeling wordt als zacht, rustgevend en diep ontspannend ervaren.

Universele Energie (prana, Chi of Ki)  is de bron van al het leven en is overal om ons heen aanwezig , in alles en iedereen.  Niet iedereen is zich bewust van de werkelijke betekenis van deze Bron; we zijn het “vergeten”.

Reiki is een Japans woord en  betekent Universele Energie. De naam Reiki is gegeven aan een zeer oude geneeskunst die eind 19e eeuw opnieuw ontdekt is door de Japanse monnik Mikao Usui.

reiki1Als er blokkades in lichaamsdelen ontstaan (door spierspanning, slecht eten, slechte bloedcirculatie, enz.) ontstaat onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam. Door Reiki kan helende energie aan je doorgegeven worden en die energie zal bijdragen tot jouw herstel.  Zowel lichamelijke als geestelijke klachten kunnen met Reiki  goed verholpen worden. Reiki versterkt het immuunsysteem, helpt het lichaam  afvalstoffen afvoeren, ondersteunt bij het loslaten van emotionele problemen en brengt lichaam en geest weer in balans.

Reiki wordt doorgeven met behulp van handoplegging.

Tijdens een Reiki behandeling worden de handen in speciaal daarvoor geleerde posities op diverse plaatsen op het lichaam gelegd, met als doel de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen. De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar de blokkades zijn.  Door een Reiki behandeling worden de blokkades in jouw lichaam voorzien van energie en de blokkades kunnen zich dan opheffen.
De warmte van de handen hebben een aangenaam rustgevend karakter. Je voelt vermoeidheid verdwijnen en komt diep in de ontspanning. Reiki is er voor iedereen. Iedereen kan en mag een Reiki behandeling ondergaan.  Reiki werkt helend, geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachtend werken.

Als aangeraakt worden, om welke reden dan ook moeilijk is of niet gaat, kan de energie ook doorgegeven worden door de handen net boven het lichaam te houden. Dit wordt magnetiseren genoemd.

In elke behandeling zal ik ook  (warme) edelstenen gebruiken in de kleuren van de aura en de chakra’s. Ik werk vanuit intuïtie en gevoel en kan, als dit zo voelt, de energiebanen in je lichaam volgen door je met de (warme) edelstenen te masseren. Ook neem ik je hoofd en voeten in een energetische behandeling mee.

Ben je toe aan rust en ontspanning? Gun jezelf een heerlijk ontspannende massage van 1 uur.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.