[nivoslider id=”17″]

Het Japanse woord Reiki betekent Universele Energie.

Rei is buiten en Ki is binnen, de balans tussen binnen en buiten.
Als deze twee in evenwicht zijn, voel je je gezond en stroomt je energie. De naam Reiki is gegeven aan een oude geneeskunst die eind 19e eeuw opnieuw ontdekt is door de Japanse monnik Mikao Usui.
Als er blokkades in lichaamsdelen ontstaan (door spierspanning, slecht eten, slechte bloedcirculatie, enz.) ontstaat onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam.

reiki1Door Reiki kan helende energie aan je doorgegeven worden en die energie zal bijdragen tot jouw herstel.  Zowel lichamelijke als geestelijke klachten kunnen met Reiki  goed verholpen worden. Reiki versterkt het immuunsysteem, helpt het lichaam te ontdoen van afvalstoffen, ondersteunt bij het loslaten van emotionele problemen en brengt lichaam en geest weer in balans.

Deze levensenergie Reiki wordt doorgeven met behulp van handoplegging.

Tijdens een behandeling worden doorgaans de handen in speciaal daarvoor geleerde posities op diverse plaatsen op het lichaam gelegd, met als doel de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen. De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar de blokkades zijn.  Door een Reiki behandeling worden de blokkades in jouw lichaam voorzien van energie en kunnen zich dan opheffen.
De warmte van de handen hebben een aangenaam rustgevend karakter. Je voelt vermoeidheid verdwijnen en komt diep in de ontspanning.

Als je moeite hebt  met aangeraakt worden kan  energie doorgeven ook door de handen net boven jouw lichaam te houden: het magnetiseren. Reiki is er voor iedereen. Iedereen kan en mag een behandeling ondergaan.  Reiki werkt helend, geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachten.