Reiki

Reiki is een Japans woord. Reiki betekent Universele Energie.

De naam Reiki is gegeven aan een zeer oude geneeskunst die eind 19e eeuw opnieuw ontdekt is door de Japanse monnik Mikao Usui.

reiki1Als er blokkades in lichaamsdelen ontstaan (door spierspanning, slecht eten, slechte bloedcirculatie, enz.) ontstaat onevenwichtigheid in de natuurlijke energievelden van het lichaam. Door Reiki kan helende energie aan je doorgegeven worden en die energie zal bijdragen tot jouw herstel.  Zowel lichamelijke als geestelijke klachten kunnen met Reiki  goed verholpen worden. Reiki versterkt het immuunsysteem, helpt het lichaam  afvalstoffen afvoeren, ondersteunt bij het loslaten van emotionele problemen en brengt lichaam en geest weer in balans.

Reiki wordt doorgeven met behulp van handoplegging.

Tijdens een Reiki behandeling worden de handen in speciaal daarvoor geleerde posities op diverse plaatsen op het lichaam gelegd, met als doel de energiestroom in het lichaam weer in balans te brengen. De energie zoekt zelf de weg naar de plaatsen waar de blokkades zijn.  Door een Reiki behandeling worden de blokkades in jouw lichaam voorzien van energie en de blokkades kunnen zich dan opheffen.
De warmte van de handen hebben een aangenaam rustgevend karakter. Je voelt vermoeidheid verdwijnen en komt diep in de ontspanning.

Als je moeite hebt  met aangeraakt worden kan  de energie ook doorgegeven worden door de handen net boven jouw lichaam te houden. Dit wordt magnetiseren genoemd.

Reiki is er voor iedereen. Iedereen kan en mag een Reiki behandeling ondergaan.  Reiki werkt helend, geeft ontspanning en kan ook innerlijk zeer verzachten.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.