[nivoslider id=”17″]

 Massage is pure ontspanning en biedt nog meer voordelen zoals:

  • Verbetert de algehele conditie en ontspant de spieren.
  • Stimuleert de werking van het lymfesysteem waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd.

Voel je je gehaast of moe, je hebt het idee dat alles vast zit en je wilt graag even ontspannen dan kan massage helpen om je weer goed te voelen. Maar ook als je geen pijnklachten  hebt en je gewoon eens aandacht aan jezelf wilt besteden is massage niet alleen heerlijk ontspannend maar ook zeer effectief. Massage is veel meer dan alleen lijfelijke aanraking. Het is een nieuwe aandachtsvorm voor je lichaam om snel en effectief te ontspannen. Zacht aangeraakt worden op een respectvolle manier heeft een helende werking op lichaam en geest.

Elkaar aanraken is in onze cultuur niet de gewoonste zaak van de wereld, terwijl het een van de basisbehoeften van de mens is. Zonder aanraking kunnen we eigenlijk niet, maar in deze haastige wereld staan we niet zo gauw meer stil bij onszelf en bij wat we nodig hebben. Vrijwel iedereen ontdekt dat een massage ontvangen heerlijk ontspannend is waardoor je je echt herboren voelt en eens even helemaal tot rust komt.

Ik ben gediplomeerd masseuse en bied je de mogelijkheid aan te relaxen in een sfeervol ingerichte ruimte. In een paar uurtjes helemaal alleen voor jezelf kun je ontspannen en  genieten van een heerlijke massage. Als je pijn of stressklachten hebt zullen die verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

Massagepraktijk Elan biedt hiervoor de volgende massages aan:

Voor mensen die een gewone ontspanningsmassage gewend zijn en zoeken naar verandering en verdieping en/of de stap naar een Tantra massage nog te groot vinden bied ik een sensuele massage aan (Awaken Your Senses, die gebaseerd is op astrologie. Met de gegevens uit je geboortehoroscoop kan ik perfect afstemmen op je persoonlijke behoefte aan intimiteit; welke manier van je aanraken bij jou past.

lotusAanraking en streling zet allerlei processen in werking die behalve voor een algeheel gevoel van welbevinden (wellbeing) ook voor een betere gezondheid zorgen.

Wil je nog meer verdieping dan is Tantra een weg die voor meer intimiteit en intensiteit in je leven kan  zorgen.

Vrij vertaald zou je kunnen zeggen dat Art of Lovin’ de Kunst van het Liefhebben betekent. Een woord dat in onze cultuur vrij onbekend en ongewoon is. Oud Nederlandse synoniemen zijn bijv. vrijen, beminnen en minnekozen maar hoe dan ook is een goede definitie geven best lastig.

Ik zie Liefhebben als een levenskunst. Je gaat meer liefde voor jezelf en het leven voelen door te kiezen voor alles wat aangenaam en prettig is voor het lichaam. Zacht aangeraakt worden en een sensuele massage kan daarbij helpen.

Doel van Tantra is bewustwording van energie; de bron van leven, de vitale seksuele levensenergie leren voelen en deze energie laten verspreiden over het gehele lichaam. Deze bron ligt aan onze basis, het 1e of wortel chakra, en we zullen dus moeten leren daarmee feeling te krijgen. Dat gaat niet vanzelf; ademhaling, massage en meditatie zijn nodig als dagelijkse discipline om die feeling te krijgen. Een ander doel is genieten, meer, langer, en intenser. Als we gehaast zijn of gestrest genieten we niet, daarom zoeken we ook naar ontspanning. Zachte liefdevolle aanraking is een eerste levensbehoefte, maar mensen zijn hierover onwetend. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die al van jongs af aan veel zijn aangeraakt, geknuffeld of gestreeld, meer evenwichtig opgroeien en hun vermogen intieme relaties aan te gaan groter is.

In het lichaam wordt bij streling, knuffelen of massage een stof aangemaakt, endorfine, (evenals oxytocine) die zorgt voor een algeheel gevoel van welbevinden (wellbeing). Sensuele massage is een zeer intieme vorm van communicatie en kan een van de mooiste ervaringen zijn in een relatie. Sensuele massage is bedoeld als heling; bijv. bij erectiestoornissen maar ook om oude emotionele blokkades los te laten, zodat je weer terug bij je basis kunt komen. De basisbehoeften veiligheid en geborgenheid die we als klein onschuldig kind gekend hebben, maar die we zijn kwijtgeraakt en waarnaar we eigenlijk allemaal op zoek zijn, bewust of onbewust. Zachte, tedere liefdevolle aanraking kan je terugbrengen naar dat gevoel van veiligheid en onschuld: “the return to innocence”. Daarnaast bevordert zacht aanraken de intimiteit, verandert  je gevoelsleven en komt er ook vaak een verbetering van communicatie.

Maar je inspanningen zullen worden beloond: het resultaat is totale ontspanning, meer vitaal, gezond, creatief en levenslustig, en meer eigenwaarde en zelfrespect. Je voelt meer liefde voor jezelf en voor het leven.

Kom lekker ontspannen en genieten van massage.

muziekfragment Enigma: “The return to innocence”