Liefhebben:De Kunst van het Liefhebben

 De Kunst van het Liefhebben.

Liefhebben kun je leren; het is een hele Kunst om waarlijk lief te hebben en alles te verwelkomen wat er wil zijn, wat zich aandient.

Liefhebben is passievol leven  vanuit je hart, vanuit Verbinding. Het niet verbonden zijn laat een gevoel van leegte en gemis achter en nodigt je uit te onderzoeken Wat je mist.

Het Liefhebben ( minnekozen, beminnen )  is gebaseerd op de leer van Oosterse stromingen als het Tantrisme en het Taoïsme. Beide stromingen zijn waarschijnlijk meer dan 7000 jaar oud en net zoals yoga en acupunctuur in de jaren  ’60 overgewaaid naar het Westen. Het zijn bewustwordingsprocessen; een Pad of weg naar je essentie; naar wie je bent en wat je wilt; hoe je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren.

Liefhebben is een ware Kunst, maar iedereen heeft de potentie in zich om Lief te hebben. Liefde is een energie, Liefhebben een “werkwoord”. Liefde is altijd en alom aanwezig, maar we zijn ons dit vaak slechts ten dele bewust. Door mee te gaan met de natuurlijke stroom van het leven, zonder te (ver)oordelen, kun je weer in contact komen met de vitale levens energie: passief door massage, actief met lichaamswerk (Yoga en ChiNengChiGong), ademhalingstechnieken, meditatie, rituelen, contact- en intimtieitsoefeningen en anders leren communiceren.

Doordat je leert van opgedane ervaringen (Leven is leren, is ervaren), kom je steeds meer tot de ontdekking wie je werkelijk bent, en wat je  zou willen veranderen.
In deze stromingen is er geen begrijpen zonder een ervaring. Wat je leert is liefhebben:op de eerste plaats  jezelf; de ander en het leven. Het  Liefhebben biedt jou de kans om de balans tussen de mannelijke en vrouwelijke pool in jezelf meer met elkaar  in overeenstemming te brengen. 

Ik merk dagelijks dat mensen door zachte aanraking meer contact met hun lichaam krijgen, dichter bij hun gevoelens komen en de spirituele groei bevorderd wordt. Bovendien is de ontspanning veel dieper en houdt langer aan. Wanneer je uit je waarde-oordeel komt, wordt je ervaring omgezet in een spirituele beleving.

Vitale levensenergie wordt doorgaans onmiddellijk geassocieerd met seksualiteit en aldus verkeerd opgevat. De vitale energie is niet alleen voor erotiek  bedoeld. Ze is niet gericht op een doel, op een orgasme, maar om je organen en cellen van nieuwe energie te voorzien.  We hebben allemaal in potentie dit Zelfhelend vermogen in ons. Natuurlijk maak je je dit niet in een handomdraai eigen; dit vraagt veel geduld, discipline en oefening, zonder er een waardeoordeel aan te hechten.

Visie en Missie:

“Mijn visie  is jou vanuit zachtheid, creatieve speelsheid en humor  een nieuwe wereld binnen laten gaan en ontdekken hoe intimiteit, liefde, en ons vermogen tot zinnelijk genieten anders beleefd kunnen worden”.

Mijn missie is uitdragen dat zachte aanraking tweeledige effecten heeft: diepe ontspanning en ongekend nieuwe vibraties en sensaties ervaren. Een kostbaar en waardevol resultaat op het pad van bewustwording, heling  en spiritueel besef.

Leren Liefhebben laat jou ontdekken welk groot potentieel ieder mens in zich heeft om op vele niveau’s  diep en intens genot te kunnen ervaren.

De beide stromingen vormen nog altijd een basis voor inzicht en bewustwording. Je komt voor vragen te staan als: Wat wil ik veranderen; hoe ga ik ermee om?  Openstaan voor veranderingen en vernieuwingen brengen bevrijding en verruiming. Visie verder ontwikkelen en uitdragen houdt voor mij in:

“Je kunt niet eerder een ander Liefhebben dan waneer je volkomen tevreden bent met de Liefde die je voor jezelf voelt”

Op je pad of weg kom je complexiteit en paradoxen tegen. Hoe weef je de tegenstrijdige en complexe aspecten van het mens-zijn tot een geheel?  Want we willen het immers meestal anders dan de realiteit is. Ik kan je verder op weg helpen als jij daarvoor openstaat. Je hoeft het je alleen maar bewust te worden. Bewustwording is de eerste stap naar alles wat jij aangenaam en prettig vindt voor je lichaam.

Beide Oosterse stromingen kunnen ons eveneens leren behalve rust, hoe meer, langer en intenser te genieten. Dit gaat echter niet als we gehaast  of gestresst zijn; daarom zoeken we naar ontspanning. Zachte liefdevolle aanraking is een eerste levensbehoefte, maar mensen zijn hierover onwetend. Het is en blijft een uitdaging om bepaalde aspecten in jezelf te onderzoeken. Wat kom je  tegen, en hoe ga je ermee om?

Mijn intentie  is jou vanuit zachtheid, speelsheid, humor en lichtheid een nieuwe wereld binnen laten gaan en ontdekken hoe intimiteit, liefde en verbinding je vermogen tot zinnelijk genieten sensualiteit heel anders beleefd kunnen worden.

Ik voel me nauw verbonden met  beide stromingen en heb me vooral in het Aanraken en masseren verdiept. Mijn ervaring heeft echter geen nut als ik deze niet kan doorgeven. BeWustwording is in het NU, in het moment zijn; totaal en met gerichte aandacht aanwezig zijn, zonder doelen, verwachtingen en oordelen.

Vertrouwen en veiligheid zijn nodig om je in volle overgave te kunnen verlaten op de ander en je te laten meedrijven op de golven in een natuurlijke flow.  Speels ontdekken wat de kracht van zachtheid is, want door zachtheid is het mogelijk levensenergie op een totaal andere manier te kunnen ervaren. Op dit pad kun je gaan ontdekken welk groot potentieel ieder mens in zich heeft om op vele nivo’s diep en intens genot te kunnen ervaren.

In het lichaam wordt bij streling, knuffelen of massage een (hormoon) stof aangemaakt, endorfine, (evenals oxytocine) een hormoon dat zorgt voor een algeheel gevoel van welbevinden. De Kunst van het Liefhebben massage is een zeer intieme vorm van communicatie en kan een van de mooiste ervaringen zijn in een relatie.

Zachte, tedere liefdevolle aanraking kan je terugbrengen naar het gevoel van veiligheid, geborgenheid  en onschuld. Deze basisbehoeften kenden we als klein en onschuldig kind maar we zijn die kwijtgeraakt. Bewust of onbewust zijn we daarnaar eigenlijk allemaal op zoek. Daarnaast bevordert zacht en gericht aanraken de intimiteit, verandert je gevoelsleven en komt er ook vaak een verbetering van de communicatie. Waarvoor je ook kiest; je inspanningen zullen worden beloond: het resultaat is totale ontspanning, meer vitaal, gezond, creatief en levenslustig, en meer eigenwaarde, zelfvertrouwen en zelfrespect.

(link: “the return to innocence”. )

Ik heb gekozen voor integratie en bied verschillende mogelijkheden aan onder de naam: Liefhebben en Intimiteitscoaching.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.