Healing Tao Massage

In de Healing Tao Massage gebruik ik elementen die bij een Taoïstische massage horen. Naast zachte aanraking met zowel mijn handen als met zachte natuurlijke materialen( bijv. zijde, bont veer) , laat ik je kennismaken met het teppen van de meridianen (energiebanen)die de energiestroom in het lichaam op gang brengen waardoor je je meer ontspannen gaat voelen en beter in balans komt.  De Healing Tao massage wordt gegeven op een verwarmde massagetafel. Je ligt comfortabel omdat de tafel uitgerust is met een Body cushion; heerlijk zacht en extra ondersteunend voor zowel het bekken als de borstkas. Ideaal voor mensen die een massagetafel prefereren boven bijv. een matras op de grond.

Door de combinatie van zacht en steviger materiaal leer je ontdekken wat beter bij je aansluit in het moment. Zacht, steviger, of juist de combinatie ervan. Zachte aanraking activeert de zintuigen en zorgt voor prikkeling van de zinnen. Je voelt hoe de opgewekte energie door je lichaam gaat circuleren en hoe heerlijk aangenaam en ontspannen dit gevoel is. Het teppen van de meridianen maakt je lichaam “wakker”; je voelt je fitter, meer energiek.

Het woord Tao (spreek uit Dao) is Chinees, betekent letterlijk “Weg”, en vormt het kernbegrip van het taoïsme, waaraan het ook zijn naam ontleent. In het universum wordt alles wat er is, en ook wat er niet is, Tao genoemd. 

De Tao is niet te kennen of te begrijpen, maar uit zich in de twee tegengestelde elementen yin & yang. Tijdens de hippie beweging in de jaren zestig werden Oosterse denkwijzen ingevoerd in het Westen, en werden de begrippen yin en yang gemeengoed. Yin staat voor het Vrouwelijke, zachte, passieve en ontvangende principe, en het mannelijke principe Yang vult dit aan als het actieve, bewegende en scheppende. (Maan en Zon, Water en Vuur) Samen vormen zij al het denkbare en niet-denkbare in de wereld zoals wij die kennen. Yang is de geest, yin is de materie, en het een kan niet zonder het ander. De symbolische kleuren van yin en yang zijn zwart en wit, en worden gecombineerd in een cirkel die symbool staat voor de Tao. Tao kent geen conventies, is zacht en ontvankelijk en geeft je de vrijheid het leven tegemoet te treden op een manier die past bij dat moment.

Op den duur merk je dat je hele lichaam tintelt en bruist van energie. Je ervaart in deze massage dus nieuwe, andere elementen  die je onbekend waren maar die je leven veraangenamen. Leven is leren is ervaren; het is ontdekken en (weer, meer, anders)  leren genieten van je lichaam.  Dagelijks je meridianen kloppen of teppen )is een  praktische manier om zelfredzaamheid te bevorderen. Op je eigen manier en in je eigen tijd en ritme.  Als je toe bent om ook jezelf thuis te ontspannen  zijn de onderdelen uit de Healing Tao Massage daarvoor heel geschikt.
In de Healing Tao  massage is geen massage van het bekkenbodemgebied  inbegrepen. Voor meer uitgebreide massages van dit gebied bied ik uitgebreidere intimiteitscoaching sessies aan.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.