Bekkenbodem-massage

Bekkenbodem-massage.

 De Bekkenbodem-massage is  een onderdeel van Liefhebben. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om je verlangen kenbaar te maken. Dit is mogelijk  in een  Iintimiteits-coaching gesprek. In oude Oosterse stromingen zoals het Tantrisme en Taoisme worden onderdelen geleerd die behoren tot de  Kunst van het Liefhebben.  Bekkenbodem-massage  is zachte intensieve massage van het gehele bekkengebied. Bekkenbodem en de beleving van intimiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Mijn ervaring is dat zowel vrouwen als mannen geen of onvoldoende kennis hebben van de bekkenbodemspieren. Over het algemeen krijgt het bekken en de bekkenbodemspieren vrijwel nooit aandacht. Om de intieme beleving  te verbeteren is ontspanning van de spieren in dit kwetsbare gebied heel belangrijk.

In een bekken-bodem massage (Pelvic Release) werk ik met zachte bindweefselmassage, chakra-massage en  lymfe massage.  Ook het stretchen, wiegen en rollen van heupen, benen en het bekken pas ik toe. Zachte massage van  deze gebieden en van de bekkenbodem zelf; (het perineum ) geeft ongelooflijk diepe ontspanning en verbetert de doorbloeding. Verder is deze massage ook gericht op het uitbalanceren van de beide zenuwstelsels.

Om een bekkenbodem- massage te ondergaan zijn veiligheid en geborgenheid nodig. Als je je niet veilig voelt kun je je niet openstellen en overgeven aan liefdevolle aanraking in deze intieme gebieden. Gerichte aandacht en subtiele aanraking doen spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vitale levensenergie wordt opgewekt, kan vrijuit gaan stromen, wat jouw ervaring tot een heel intense beleving van liefde voor jezelf kan maken.

Heling van de bekkenbodem  is een liefdevol, teder en intiem gebeuren waarin geen bevrediging plaatsvindt. Voor dit doel zijn er wel andere gelegenheden; het verschil moet duidelijk zijn. Je mag ontvangen en in volle overgave van je massage genieten zonder daar direct naar te handelen. De bekkenbodem massage is een waardevolle ondersteuning bij het gemis aan genegenheid, warmte en intimiteit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.