Bekkenbodem-massage

Bekkenbodem-massage.

 De Bekkenbodem-massage is  een onderdeel van Intimiteitscoaching. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om je verlangen kenbaar te maken. Dit is mogelijk  in een intimiteits-coaching gesprek. Binnen Tantra worden de bekkenbodem-massage en intimiteits-oefeningen vaak seksuele heling (Sexual Healing) genoemd . Bekkenbodem-massage  is zachte intensieve massage van het gehele bekkengebied. Bekkenbodem en seksualiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Zonder seksualiteit zou de mens immers niet bestaan? Seksualiteit  is voor zowel vrouwen als mannen van belang, maar het bekken en de bekkenbodemspieren krijgen vrijwel nooit aandacht. Om de seksuele beleving  te verbeteren is ontspanning van de spieren in dit kwetsbare gebied heel belangrijk.

In een bekken-bodem massage (Pelvic Release) werk ik met zachte bindweefselmassage, chakra-massage en  lymfe massage.  Ook het stretchen, wiegen en rollen van heupen, benen en het bekken pas ik toe. Zachte massage van  deze gebieden en van de bekkenbodem zelf; (het perineum ) geeft ongelooflijk diepe ontspanning en verbetert de doorbloeding. Verder is deze massage ook gericht op het uitbalanceren van de beide zenuwstelsels.

Om een bekkenbodem- massage te ondergaan zijn veiligheid en geborgenheid nodig. Als je je niet veilig voelt kun je je niet openstellen en overgeven aan liefdevolle aanraking in deze intieme gebieden. Gerichte aandacht en subtiele aanraking doen spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vitale (seksuele) levensenergie wordt opgewekt, kan vrijuit gaan stromen, wat jouw ervaring tot een heel intense beleving van liefde voor jezelf kan maken.

Seksuele heling is een intiem Tantrisch gebeuren waarin geen seksuele bevrediging plaatsvindt. Voor dit doel zijn er wel andere gelegenheden; het verschil moet duidelijk zijn. Je mag ontvangen en in volle overgave van je massage genieten zonder daar direct naar te handelen. Seksuele heling  kan een waardevolle ondersteuning zijn bij het gemis aan genegenheid, warmte en intimiteit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.