Bekkenbodem-massage

Bekkenbodem-massage.

 De Bekkenbodem-massage is  een onderdeel van De Kunst van het Liefhebben, en bied ik aan in Intimiteitscoaching. Het kan zijn dat je de behoefte voelt om je verlangen kenbaar te maken. Dat is mogelijk in een  Intimiteitscoaching gesprek. In Oer-Oude Oosterse stromingen zoals het Tantrisme en Taoisme komen meerdere onderdelen voor dan massage alleen (meditatie, ademhaling), maar ze valen allemaal onder de  Kunst van het Liefhebben. De Bekkenbodem-massage  een zachte intensieve massage van het gehele bekkengebied. De Bekkenbodem en de beleving van intimiteit zijn nauw met elkaar verbonden. Mijn ervaring is dat zowel vrouwen als mannen geen of onvoldoende kennis hebben van hun eigen lichaam en zeer zeker niet van de bekkenbodemspieren. Over het algemeen krijgt het bekken en de bekkenbodemspieren vrijwel nooit aandacht. Om de intieme beleving  te verbeteren is ontspanning van de spieren in dit kwetsbare gebied heel belangrijk.

In een Bekkenbodem massage (Pelvic Release) werk ik met zachte bindweefselmassage, chakra-massage en  lymfe massage.  Ook het stretchen, wiegen en rollen van heupen, benen en het bekken pas ik toe. Zachte massage van  deze gebieden en van de bekkenbodem zelf, waaronder het perineum,  geeft ongelooflijk diepe ontspanning en verbetert de doorbloeding. Verder is deze massage ook gericht op het uitbalanceren van de beide zenuwstelsels.

Om een Bekkenbodem- massage te ondergaan zijn veiligheid en geborgenheid nodig. Als je je niet veilig voelt kun je je niet openstellen en overgeven aan liefdevolle aanraking in deze intieme gebieden. Gerichte aandacht en subtiele aanraking doen spanning als sneeuw voor de zon verdwijnen. Je vitale levensenergie wordt opgewekt en kan vrijuit gaan stromen, wat jouw ervaring tot een heel intense beleving van liefde voor jezelf kan maken en je een gevoel van Thuiskomen geeft.

Heling van de Bekkenbodem  is een liefdevol, teder en intiem gebeuren waarin geen bevrediging plaatsvindt. Voor dit doel zijn er wel andere gelegenheden; het verschil moet duidelijk zijn. Je mag ontvangen en in volle overgave van je massage genieten zonder daarbij een doel voor ogen te hebben. Het gaat erom dat je je meer bewust wordt van je lichaam en gaat voelen hoe de bekkenbodem spieren werken.

De Bekkenbodem massage kan een waardevolle ondersteuning zijn bij het gemis aan genegenheid, warmte en intimiteit.

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.