Massagepraktijk Elan - Tantra logo

Art of Lovin’ Tao – Tantra staat voor de Kunst van het Liefhebben. Het doel van de eeuwenoude mystieke Oosterse tradities Tao en Tantra, (met zowel overeenkomsten als verschillen), is bewustwording, heling, verrijking, bevrijding en spiritueel besef.  Wat ze gemeen hebben is het Liefdesspel tussen man en vrouw tot een meer bevredigende ervaring te maken.

Art of Lovin’ Tao -Tantra kan ons leren dat Liefhebben waarlijk een Kunst; is in onze Westerse cultuur onbekend en ongewoon. Oud Nederlandse synoniemen voor Liefhebben zijn bijv. vrijen, beminnen en minnekozen. Een goede definitie geven voor Art of Lovin Tai-Tantra ‘ is lastig want Liefhebben gaat over Liefde, en Liefde is een vorm van Energie. Art of Lovin’ Tao-Tantra leert ons over veel over deze vorm van energie;  hoe we weer  verbinding kunnen maken met onszelf en met de ander.  Ik zie Liefhebben als een ware levenskunst. Als je je gaat verdiepen in Liefhebben en wat Liefde is,  ga je meer liefde voor jezelf en het leven voelen. Je kiest voor alles wat jij aangenaam en prettig vindt voor je lichaam. Zacht en gericht aanraken en aangeraakt worden kan daarbij helpen.

“Je kunt een ander pas vrijuit liefhebben als je volkomen tevreden bent met de liefde die je voelt voor jezelf”

Tao kent Taoistische oefeningen uit Healing Tao, de Kleine Hemelse Kringloop, en Chi Neng Qi Gong. Vaak zien we dat tegenwoordig de combinatie Tao-Tantra toegepast wordt. Je komt uit je hoofd  en meer in je lijf en bij je zinnen. Je leert te voelen hoe de vitale seksuele energie door je lichaam circuleert, hoe je daarin kunt ontspannen en hoe een diepere dimensie van genieten zich zacht aandient.

De bron van de vitale levensenergie, onze seksuele energie,  ligt aan de basis, het 1e of wortel chakra. Je kunt bewust leren om feeling te krijgen met dit chakra maar dat gaat niet vanzelf; ademhaling, massage en meditatie  zijn nodig als dagelijkse discipline om die feeling te pakken te krijgen.
De sensuele massage onderga je, is daarom passief en vormt een belangrijk onderdeel in beide stromingen. Binnen Tantra wordt de sensuele massage Tantra massage genoemd; in Tao een Taoïstische, of Tao massage.
Ik bied je de mogelijkheid te ervaren hoe je weer kunt genieten van je sensualiteit en/of je seksualiteit

Door mijn jarenlange ervaring in het dagelijks beoefenen van ChiNeng QiGong ontdekte ik zelf de weg hoe de vitale seksuele energiestroom werkt en toepasbaar is.
Art of Lovin’ Tao-Tantra, de Kunst van het Liefhebben bied ik verschillende Tao – Tantra massage sessies aan.

Art of Lovin’ Tao -Tantra gaat dus over Liefhebben, Verbinding, bewustwording van erotiek, intimiteit, sensualiteit en seksualiteit. Seksuele energie  is zeer krachtig en is onze basis (levens) energie.

Een andere mogelijkheid van Art of Lovin -Tantra Tao is genieten, meer, langer, en intenser. Als we gehaast zijn of gestresst genieten we niet, daarom zoeken we ook naar ontspanning. Zachte liefdevolle aanraking is een eerste levensbehoefte, maar mensen zijn hierover onwetend.
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen die al van jongs af aan veel zijn aangeraakt, geknuffeld of gestreeld, meer evenwichtig opgroeien en hun vermogen intieme relaties aan te gaan groter is.

In het lichaam wordt bij streling, knuffelen of massage een (hormoon) stof aangemaakt, endorfine, (evenals oxytocine) die zorgt voor een algeheel gevoel van welbevinden (wellbeing). Sensuele massage is een zeer intieme vorm van communicatie en kan een van de mooiste ervaringen zijn in een relatie.
Zachte, tedere liefdevolle aanraking kan je terugbrengen naar het gevoel van veiligheid en onschuld; de basisbehoeften veiligheid en geborgenheid die we als klein onschuldig kind gekend hebben, maar die we  zijn kwijtgeraakt en waarnaar we eigenlijk allemaal op zoek zijn, bewust  of onbewust. Zachte, tedere liefdevolle aanraking kan je terugbrengen naar dat gevoel van veiligheid en geborgenheid: “the return to innocence”. Daarnaast bevordert zacht aanraken de intimiteit, verandert je gevoelsleven en komt er ook vaak een verbetering van communicatie Maar je inspanningen zullen worden beloond: het resultaat is totale ontspanning, meer vitaal, gezond, creatief en levenslustig, en meer eigenwaarde en zelfrespect. Je voelt meer liefde voor jezelf en voor het leven. 

Tao

yinyangHet woord Tao (spreek uit Dao) is Chinees, betekent letterlijk “Weg”, en vormt het kernbegrip van het taoïsme, waaraan het ook zijn naam ontleent. In het universum wordt alles wat er is, en ook wat er niet is, Tao genoemd. De Tao is niet te kennen of te begrijpen, maar uit zich in de twee tegengestelde elementen yin & yang. Tijdens de hippie beweging in de jaren zestig werden Oosterse denkwijzen ingevoerd in het Westen, en werden de begrippen yin en yang gemeengoed. Yin staat voor het Vrouwelijke, het zachte, passieve en ontvangende principe, en het mannelijke principe Yang vult dit aan als het actieve, bewegende en scheppende. (Maan en Zon, Water en Vuur) Samen vormen zij al het denkbare en niet-denkbare in de wereld zoals wij die kennen. Yang is de geest, yin is de materie, en het een kan niet zonder het ander. De symbolische kleuren van yin en yang zijn zwart en wit, en worden gecombineerd in een cirkel die symbool staat voor de Tao. Tao kent geen conventies, is zacht en ontvankelijk en geeft je de vrijheid het leven tegemoet te treden op een manier die past bij dat moment.

Tantra

Elan biedt de volgende Tao -Tantra massage sessies aan :